maandag 8 januari 2018

Week 1 A gift from the sea

Mijn eerste week in het NME A Gift from the Sea Journal.
Mijn agenda's hebben eigenlijk altijd horizontale vakken, dus dit is wel even wennen.
Het is de bedoeling dat je elke dag het weer en een motief tekent, de kleur van de dag kleurt en een woord opschrijft hoe je je die dag voelt, nou daar is dus niets van terug te vinden :-)
Het weer daar begin ik niet meer aan, dat heb ik een jaar gedaan en toen was mijn grijze krijtje helemaal op, ik heb dat vervangen door een lied van de dag.
Ik sta eigenlijk altijd wel op met een lied in mijn hoofd en soms is het een raadsel waar het vandaan komt en een andere keer is er wel een reden voor en dat vind ik veel leuker om te noteren en om op terug te kunnen kijken dan het weer.
Een motief tekenen daar heb ik gewoon geen zin in, dus doe ik het niet. :-)
De kleur van de dag zou een saaie boel worden, want dat zou altijd blauw zijn en met een woord van de dag dat mijn stemming beschrijft kom ik ook niet echt ver, want ik ben erg gelijkmatig van humeur.
Dus ik knip, plak en krabbel gewoon wat dingetjes van de dag, net als in een December Daily, maar dan lang niet zo uitgebreid.

Er zijn twee schrijfopdrachten, de eerste snap ik niet en de tweede heb ik ook op deze pagina gezet.
 Per maand krijg je een opdracht om een kleurenpalet te maken, deze maand is het onderwerp Dawn.
Het is de bedoeling om dat met aquarelverf te doen, maar ik heb daarvoor een eigen foto genomen en daar op de pc dit palet mee gemaakt, uitgeprint en opgeplakt.
Verder is er ook nog een opdracht om elke maand een gedicht over te schrijven, deze maand was het schrijven in alleen maar kleine letters.
Voor die opdrachten wil ik zoveel mogelijk song teksten gebruiken en voor deze maand schreef ik golden dawn (gezongen door Barbra Streisand) over.

Het is leuk om op deze manier elke dag iets te doen.

12 opmerkingen:

Chris zei

Wat een ontzettend leuke challenge (is het dat eigenlijk, ik ben hier niet zo thuis in). Ik heb nav een vorige blogje van jou hierover gekeken wat de challenge inhoudt maar vond het best ingewikkeld. Zoals jij het beschrijft is het wel duidelijk en zou ik bijna mee kunnen doen 😉. Leuk om te gaan volgen hoe dit journal eruit gaat zien.

Jolande zei

Het is meer een methode dan een challenge en elk jaar komen er andere thema's opdrachten.
De nadruk ligt wel op tekenen en werken met waterverf, 2 dingen die me totaal niet liggen, maar ik geef er gewoon mijn eigen draai aan.
Het is zeker niet ingewikkeld, je kunt het zien als een stok achter de deur om elke dag iets te doen.
Het doet mij een beetje denken aan vroeger, dan plakte ik ook mijn agenda helemaal vol met van alles en nog wat.
Mocht je intresse hebben, bij Bol is het boek te koop, heel duidelijk, met heel veel voorbeelden en een stuk goedkoper dan de eerste online class.

Margriet zei

Ziet er erg leuk uit, eigenlijk ga je gewoon door met de DD :-) Dat kleurenpalet zou met aquarelverf ook wel erg mooi zijn!

Jolande zei

Ja, alleen niet zo kerstig en veel minder uitgebreid.
Bijna iedereen werkt met aquarelverf, behalve ik natuurlijk hahaha

Margriet zei

gewoon lekker doen wat jij leuk vindt :-) Niks mis mee hoor!

Chris zei

Jolande, is dat toevallig 'No excuses Art Journaling'? Ik heb dat na het bekijken van haar blog bij de Book Depository besteld en toevallig vandaag ontvangen.

Jolande zei

Ja Chris dat is het boek, wat leuk dat jij het nu ook hebt.

Margriet zei

Toeval bestaat niet ;-)
Is het een leuk boek? Dan zet ik het op mijn verlanglijstje!

Chris zei

Dat is zeker toevallig, Jolande en Margriet, ik heb al even gebladerd en het is heel leuk. Je kunt het rustig op je verlanglijst zetten.

Margriet zei

Dank je wel Chris, doe ik dat :-)

Jolande zei

Ja gewoon lekker op je verlanglijst zetten, boeken kun je toch nooit genoeg hebben :-)

trompke zei

Ik vind het een geweldige challenge. En het is jouw journal! Dus jij bent de baas :-)