woensdag 2 november 2016

Gratitude Junk Journal

Al het hele jaar maak ik met veel plezier de JAM prompts van Tiare Smith.
Vorige week had ze een give away voor de Gratitude Junk Journal Workshop en omdat ik haar manier van lesgeven zo leuk en vrolijk vind, heb ik een kansje gewaagd én een van de twee plaatsen gewonnen!!!
We werken een maand lang in een altered book en Junk moet je lezen als het gebruiken van spullen, embelishment die je overal hebt liggen, maar er niet toe komt om te gebruiken.
Nu had ik zeker vijf jaar een paar boeken onder mijn tafel liggen die al helemaal klaar waren; bladen uitgescheurd, pagina's op elkaar geplakt enz.
Een maand of wat geleden heb ik een aantal dingen opgeruimd en aangezien ik die boeken al in geen vijf jaar gebruikt had, dacht ik dat ik ze de komende jaren ook wel niet nodig zou hebben en heb ik ze weggegooid......
Ook hebben we de zolder opgeruimd en alle boeken waarvan ik zeker wist dat ik ze niet meer zou lezen ook weggedaan, dus in het hele huis is er niet één boek met een harde kaft meer dat ik kon gebruiken.
Het was gisteren een vrije dag, dus ik kon ook niet even snel naar de kringloopwinkel gaan en ik wilde toch echt beginnen, zodat ik niet gelijk al achterop zou raken.
Nu had ik wel een soort klein journal van bananendoos papier gemaakt en nog een aantal vellen liggen, dus ik besloot dat te gebruiken, want het gaat tenslotte om het gebruiken van wat je al hebt.
Van de vellen heb ik nog twee boekjes gemaakt en eventueel kan ik er nog een bijmaken, een beetje afhankelijk van hoeveel pagina's ik deze maand nodig heb.
Aan het eind van de maand maak ik er een kaft voor en bind ik ze in.
De workshop ziet er ontzettend leuk uit en ik ben natuurlijk ontzettend grateful dat ik een plaatsje heb gewonnen.

2 opmerkingen:

trompke zei

Gefeliciteerd Jolande! Wat ontzettend leuk! En ja, nadat je spulletjes hebt weggedaan, dan pas kun je ze gebruiken. Een soort wet van Murphy is dat volgens mij.

Margriet zei

Wat leuk! Gefeliciteerd! En ja, dat overkomt mij ook regelmatig...je kan dus eigenlijk niks weggooien :-)