dinsdag 6 september 2016

Beeldboek: Klein Bomenboek Les 1

Na het beeldboek Artmail Heartmail, is Christine, van het blog Juwelenboek, begonnen aan lessen voor een nieuw beeldboel "Klein Bomenboek".
Om de twee weken komt er een nieuwe les en deze keer werken we op losse vellen die aan het eind ingebonden worden tot een soort zigzagboek.
Het onderwerp bomen spreekt me wel aan en daarom heb ik besloten om ook deze keer weer mee te doen.
De eerste les heeft als onderwerp "Groeien naar het licht".
Christine heeft een prachtige pagina gemaakt door op een ondergrond van stukjes tijdschrift een dikke laag gesso gemengd met verf  te smeren en daarin te krassen.
Nu zijn gesso en ik geen vrienden, krassen heb ik al voor andere online classes moeten doen en dat lukt me niet omdat het veel te snel droogt, dus ik ben er niet eens aan begonnen.
Ik heb de ondergrond geverfd en alles daarop heb ik uit gelli print papier geknipt en opgeplakt.
En al zeg ik het zelf, ik vind het een leuk begin voor dit nieuwe beeldboek geworden.
De pagina is nog gekruld, maar dat komt later wel goed.

2 opmerkingen:

Margriet zei

Prima begin! En meteen al weer je eigen gang gaan hahaha ;-) Ik heb heel erg zitten twijfelen of ik mee ga doen, maar ik ben er nog steeds niet uit. Nou ja, het kan altijd nog! Ik kijk eerst wel even met jou mee.

Jolande zei

Ja ik heb besloten dat ik met dit boek meedoe maar wel mijn eigen gang ga, dus dat ik de lessen meer als een soort prompt gebruik.
Ik ga ze ook niet op nog een vel en dan op triplex plakken, maar maak er een zigzagboek van, want ik zet ze toch in een kast en dan neemt triplex alleen maar heel veel extra ruimte in.
Het onderwerp sprak me gelijk aan, ik heb ook nog ergens een online bomen class die ik nog steeds moet doen :-)
Je denkt gewoon nog even lekker verder, een paar lessen zijn zo ingehaald.