vrijdag 22 november 2013

Teddy Bear's Christmas: eerste blad

Ik was van plan om een Sinterklaas Journal te gaan maken (dat heb ik nu even in een vat gestopt om niet te verzuren :-) ), maar toen kwam ik de berenkerstkaarten tegen die ik begin vorig jaar op de boekenbeurs gekocht had om er een journal mee te maken.
Er was nog een workshop van Clare die ik wilde doen en ik besloot om daar de berenkaarten voor te gebruiken.
Voor deze workshop worden de pagina's gemaakt op enveloppen van Michaels, die hier natuurlijk nog niet uitgevonden zijn. Omdat ik geen zin had om alles weer om te gaan zitten rekenen, heb ik weer een stapeltje enveloppen van 16 x 24 cm 'verbouwd'.
Omdat ik nog erg veel rood en groen karton had liggen (over van kerstkaarten maken, jaren geleden) dacht ik dat ik dat maar eens moest gebruiken i.p.v. zwart karton. Daar heb ik inmiddels wel een beetje spijt van, want op zwart komt alles veel mooier uit en is het ook makkelijker om papiercombinaties te maken.
Voor het 'mooie' papier haalde ik de 10 blokken van de Action weer tevoorschijn.

 In de workshop kun je foto's plakken op de grote tags die in de enveloppen zitten en in eerste instantie was ik van plan om daar de beren 'foto's'  te plakken, maar omdat ik dat eigenlijk jammer vond van de leuke kaarten, heb ik ze steeds op de voorkant van de envelop geplakt.
Voor dit album was ik van plan om de Bind-it-Al weer eens te gebruiken en daarom kon ik ook makkelijk 10 envelop-pagina's maken i.p.v. de 6 in de workshop.
 Bij Pipoos kocht ik 1 scrapbookvel met cut-outs en daarvan gebruik ik er steeds eentje op een pagina.
 De workshop wordt met Graphic45 papier gemaakt en daarbij zit een vel met muziekpapier, dat had ik natuurlijk niet, maar ik vond het wel erg leuk en daarom heb ik online gezocht naar bladmuziek van kerstliedjes en die uitgeprint.
De kaarten zijn dubbel en op elke achterkant staat een ovaal plaatje met een stukje uit de foto en een regel tekst. Die heb ik allemaal uitgeknipt en gebruik ik ook in dit journal.
Achterop de map waarin de kaarten zaten, stonden alle kaartjes klein uitgeprint en die heb ik ook uitgeknipt.
En dan heb ik uit de doos met kerstkaarten alle berenkaartjes gehaald en die komen ook in dit journal.

6 opmerkingen:

Margriet zei

Wat ben jij druk bezig!!! Leuk, een kerstberenjournal :-)

trompke zei

Goh... wat een energie! Waar haal je dat? Mooi gedaan weer.

Margriet zei

Ik heb al een aantal keer geprobeerd om in de shop van die Clare te komen, maar het lukt steeds niet :-( Ben wel nieuwsgierig wat voor workshops ze allemaal heeft. Heb je misschien ook een directe link er naar toe??? Met die in je bericht staat kom ik er dus niet!

Jolande zei

http://www.mycreativespirit7.blogspot.be/

Het lukte mij eerst ook niet, ik bleek niet de nieuwste versie van weet-ik-het-wat te hebben, dus zag ik niets. In zo'n geval roep ik altijd heel hard om Paul :-) en als die er naar kijkt werkt het opeens wel :-)

Jolande zei

http://www.youtube.com/user/charliejones2686?feature=mhee

Op haar You Tube kanaal vind je ook workshops.

Margriet zei

PAUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)