donderdag 1 januari 2015

Inspired by music

De bloemen van 2013 waren leuk om te doen, maar het hele jaar vastzitten aan hetzelfde formaat beviel me niet zo.
De hartjes van het afgelopen jaar waren dan wel een stuk flexibeler wat het formaat betreft, maar het papier van het journal nodigde niet uit om zelf iets te maken en heel veel varieren kun je niet met de hartjesvorm.
Het werd dus meer een zoektocht naar zoveel mogelijk verschillende hartjes, wat bij elkaar toch een heel leuk journal opleverde.

Het thema van dit jaar wordt INSPIRED BY MUSIC (hierna te noemen muziekjaar) en dat in de ruimste zin.
Eigenlijk heb ik altijd wel een liedje in mijn hoofd, er schieten me vaak spontaan liedjes te binnen als ik iets zie of soms lees ik ergens een regel tekst uit een liedje.
Ik heb al best redelijk wat muziekpagina's gemaakt en nu wil ik kijken of ik dat een jaar lang dagelijks kan doen.
Ik wil mezelf mezelf niet vastleggen aan een bepaald (formaat) journal, maar ik heb wel alvast een paar journal's / formaten waar ik graag in wil werken.

SUNDAY’S SONG journal
 In 2013 begon ik aan mijn tweede journal, maar ik heb er tot nu toe maar 5 songs in geplakt en ik    wil er graag in verder werken.

SONGS journal (op weg naar de regenboog)
Soms ben ik ergens waar ik iets zie dat spontaan een liedje naar boven brengt, dan maak ik maak ik er een foto van voor in dit journal.

ANGELS ATC's
Een paar jaar geleden waren Marmod en ik aan het geinen met een aantal niet bestaande challenges
Ik kombineerde de Sunda’ngel met de Sunday’s Song en maakte er 3 atc’s van. Het lijkt me leuk om er daar meer van te maken in het komende jaar.

KAARTJES
Mijn atc’s bewaar ik in plastik insteekhoesjes en daarvoor heb ik kaartjes gesneden (10,3 x 7,1 cm) die net even groter zijn dan atc’s. Die lijken me ook handig om mee te nemen als we op reis zodat ik er dan bv een stuk van een songtekst op kan schrijven.

Dit zijn de ‘journals’ waar ik in wil werken, maar als ik opeens inspiratie zou krijgen om een canvas van 2 x 2 meter te maken dan kan dat ook :-)

2 opmerkingen:

Margriet zei

Oh wat leuk! Muziek is sowieso een leuk thema en leuk dat je jezelf wat meer vrijheid geeft! Ik ben benieuwd wat er komend jaar allemaal gemaakt gaat worden!

trompke zei

Een goed en leuk idee Jolande. Ben benieuwd. Succes!