maandag 29 februari 2016

Kaartje 60

In een flightmagazine zag ik deze tekst met het plaatje van een neushoorn.
Ik heb het uitgeknipg, uit hetzelfde magazine de achtergrond gehaald en daarna de neushoorn ingekleurd met kleurpotloden.
Werken met wat je hebt :-)

Inchie: towel

Ik had gedacht dat een klein plaatje van een handoek toch niet zo moeilijk te vinden moest zijn...
nou dat viel even vies tegen, maar uiteindelijk heb ik er dan toch eentje gevonden.
Zulke opgerolde handdoeken vind ik wel heel mooi om te zien.

zondag 28 februari 2016

Kaartje 59


De letter van deze week bij Art Dictionary Journalers is de E.
Ik koos voor het woord elf.
Het is een beetje een brocant exemplaar geworden :-) maar het is handwerk zullen we maar zeggen.
Het was ook weer een mooie gelegenheid om (Kerst) washitape te gebruiken.

zaterdag 27 februari 2016

kaartje 58

Toen ik de MMM uit het Kreatieve Oefeningen journal haalde en overnieuw ging maken op kaartjes, heb ik besloten om dat ook te doen met de oefeningen die ik had gemaakt.
Ze passen goed tussen alle kaartjes en dan kan het boekje met maar een paar gevulde pagina's opgeruimd worden, i,p,v, te liggen wachten of er ooit nog iets mee gaat gebeuren.
Deze pagina heb ik gedeeltelijk overnieuw gemaakt.
Je moest een pagina met stukjes van krantenkolommen beplakken, een symbool uitknippen en erop plakken en daar één woord op dat te maken heeft met dat symbool.
Op de oorspronkelijke pagina zaten stukjes krantenpapier geplakt, maar aangezien we nu geen papieren krant meer hebben, was ik van plan om maar boektekst te gebruiken.
Maar toen kwam Jasmine thuis met een bioscoop krant en kon ik daar mooi stukjes uitknippen.
Omdat de oorspronkelijke pagina met modge podge afgewerkt was voordat ik het hart erop plakte, kon ik het originele hart met het woord love erop, makkelijk van de pagina halen en heb ik het op dit kaartje geplakt.

vrijdag 26 februari 2016

JAM 9: Your favorite food

Your favorite food - Use a straw (blow your paint/ink around) or you can use the straw on your art.
Ik heb niet echt favoriet eten.
Er is heel veel wat ik graag eet, maar er is ook veel wat ik niet eet of wil eten.
Maar omdat ik toch iets moest kiezen voor deze pagina, koos ik (weer) voor groenten, omdat ik daar graag eten mee maak, er is zoveel keuze en je kan er zo fijn mee variëren.
Vanuit het midden heb ik 4 kleuren ecoline naar de buitenkant geblazen als achtergrond.
Omdat dit niet mijn eerste groenten pagina is, heb ik deze keer maar eens alle groenten van zwarte lijntjes voorzien.


Kaartje 57

Toen ik gisteren bezig was met les 7 van Artmail Heartmail, knipte ik uit stevig zwart papier, met op de achterkant dubbelzijdig plakfolie, dit elfje.
Toen ik haar op de pagina legde realiseerde ik me dat haar benen precies in het midden van de pagina én het journal kwamen, dus over de touwtjes geplakt moesten worden waarmee het journal bij elkaar gebonden is.
Dat was veel te dik, dus maakte ik het elfje nog eens van dun papier wat ik zwart verfde en met Pritt vastplakte, dat was veel beter.
Maar toen had ik dus dit elfje over en omdat ik het zonde vond om haar weg te gooien, heb ik haar op het kaartje van vandaag geplakt.
Er lag ook nog een los sterretje op mijn tafel, dus kreeg ze ook een stafje.

donderdag 25 februari 2016

Beeldboek Artmail Heartmail les 7

Eindelijk heb ik les 7 gemaakt "een vleugje magie."
Ik vind een sterrenhemel met een volle maan iets magisch hebben en elfjes vind ik ook heel leuk, dus ik wist eigenlijk gelijk al bij het zien van deze les dat ik daar een pagina mee wilde maken.
Dat wilde ik doen op de manier zoals ik de kaartjes met distress ink gemaakt heb, maar dan met acryl verf, alleen kwam ik er maar niet toe.
Op youtube volg ik Cinnamon Cooney (the art sherpa) en rond valentijnsdag kwam er een les om een stelletje voor een volle maan te schilderen en dat vond ik erg mooi.
Van de week dacht ik doe eens gek en probeer het gewoon...
Ik heb niet alles gedaan zoals in de les, want niet alles lukte en van wat er op deze pagina staat is ook heel wat voor verbetering vatbaar (zoals de vallende ster), maar voor een eerste keer kan het best.
Na het gras was ik wel uitgeschilderd en heb ik Tinkerbell en de paddenstoelen uitgeprint, uitgeknipt, zwart geverfd en opgeplakt.
De sterretjes heb ik uit zwart papier geponst.
Het stuk grond vond ik een veel te groot zwart vlak en toen heb ik er deze quote van Roald Dahl op geschreven.
Zo, en nu ben ik weer helemaal bij met de lessen.

kaartje 56

De techniek van gelatos met een stencil waar ik van de week het steampunk achtige kaartje mee maakte heb ik nog een keer gedaan, maar nu met het bloemenstempel.
Ik had al geel, groen en blauwe gelatos uit de doos gehaald, maar heb ze terug gestopt en mezelf gedwongen om eens kleuren te nemen waar ik eigenlijk niet zo vlug mee werk.

woensdag 24 februari 2016

Beeldboek Artmail Heartmail les 11

Les 7 moet ik nog steeds maken, les 10 sla ik over want dat is haken en breien, dus dit is alweer les 11.
Ik heb geen dier in mijn hart dat me vergezeld en er zit ook geen enkele symboliek achter deze pagina's; ik heb voor de kat gekozen, omdat ik gewoon van kattenpoezen hou.
Begin 2015 zag ik op het blog van Diane Salter een tutorial om een kat te maken.
Dat leek me leuk om te doen, maar ja, waar in, op, tussen...het kwam er dus niet van.
Begin van dit jaar kwam er een nieuwe cat tutorial en toen het onderwerp van les 11 dieren bleek te zijn, leek me dat een mooie gelegenheid om de tutorial te doen.
Ik heb het maar vaagjes gevolgd en heb ook een hele andere kat genomen, eentje die me aan onze kattenpoezen doet denken.
Vorig jaar kocht ik op de boekenbeurs twee papierblokken van 6x6, waar ik nog niets mee gedaan had Nu heb ik met verschillende blaadjes uit een blok de kat en de bloemen gemaakt.
Voor de achtergrond heb ik dezelfde kleuren gebruikt als bij de huisjes van MMM 8.
Op de linkerpagina zaten al stukjes papier geplakt van les 1, maar ik heb een nieuwe pagina in het midden gemaakt en daar geen stukjes opgeplakt, dus de ondergrond van de rechterpagina is kaal en dat bevalt me een heel stuk beter om op te werken.
De bloemen heb ik zonder patroontje, uit de losse hand geknipt en dat is heel wat voor mij :-)
Ik zag in de tutorial van Diane dat ze in het midden van de bloemen  buttons had geplakt en toen herinnerde ik me dat ik zulke splitpennen van de Action had liggen!
Het gras en de quote heb ik met een stencil gemaakt.
De postzegels vond ik te wit en die heb ik toen met distress ink groen gemaakt: grote mislukking!!!
Gelukkig kon ik ze er heel voorzichtig afhalen en had ik nog meer van dezelfde postzegels die ik er weer opgeplakt heb en waarvan ik het wit nu een heel stuk minder storend vind :-)

Kaartje 55

Het blog van Barbara Gray van Clarity Stamps vind ik erg leuk en leerzaam.
Ik heb geen stempels van Clarity, maar heb inmiddels al wel zoveel stempels dat ik die kan gebruiken bij bepaalde technieken, zoals dit vogeltje.
De kaart is gemaakt met twee kleuren distress ink, een brayer, maskers en kwastjes.
Ik was alleen niet zo slim om de maskers zo uit te knippen dat ik gelijk een positief en een negatief had, dus moest ik later nog een keer knippen, waarbij ik bij de maan/zon wat randjes kreeg die ik niet echt goed weg kreeg.
Het vogeltje opnieuw uitknippen ging beter, maar al doende leer ik :-)

dinsdag 23 februari 2016

kaartje 54

Toen ik gistermiddag op het nieuws hoorde dat de AH in Leuven gesloten gaat worden i.v.m. de fusie met Delhaize, was ik niet echt geïnspireerd meer om iets kreatiefs te gaan doen.
Ik heb wat zitten knippen en Youtube filmpjes gekeken en toen kwam ik een filmpje tegen over het werken met gelato en stencils en dat  spoorde me aan om dit kaartje te maken.
Ik had nog wat steampunk stickers liggen, daar heb ik de achtergrondkleuren bij gezocht en het kaartje meegemaakt.

maandag 22 februari 2016

Kaartje 53

De letter van deze week bij Art Dictionary Journalers is de R.
Ik ben heel lang bezig geweest om een woord te zoeken waar ik een stempel bij kon en wilde maken.
Omdat ik nog steeds de online class Oh Deer! heb liggen en van plan ben om die emo in een jounal van oude kerstkaarten  te maken, dacht ik dat een stempel van een rendier dan misschien wel van pas zou komen.
Voor de rendierkop heb ik het template dat bij deze class hoort genomen.
Tja en toen zat het liedje van Rudolph weer eens in mijn hoofd en heb ik er een rood glimmertje opgeplakt als neus. :-)

Inchie: Earth

Van de Aarde heb ik redelijk wat plaatjes en gelukkig ook dit kleintje.

zondag 21 februari 2016

L = Leprechaun

De letter voor de komende twee weken bij de alpha/dictionary challenge van The Craft Barn is de L.
De regels zijn weer aangepast...ik weet niet of ik het goed begrepen heb, maar het lijkt erop dat er nu geen woordenboekomschrijving bij hoeft te zijn als er maar een of andere omschrijving is, wat een beetje vreemd zou zijn bij een woordenboek challenge.
Maar goed, ik trek me toch niets van al die veranderingen aan, het woordenboek journal dat ik nu aan het maken ben vind ik erg leuk en daar ga ik lekker mee door.
Ik wist gelijk dat ik een leprechaun wilde knippen, maar helaas staat het woord helemaal onderop en de volgende woorden (Irish folklore) staan op de achterkant van deze pagina, dus kon ik ze niet uitknippen en erbij plakken.
Erbij schrijven wil ik niet, dus heb ik het zo gelaten.

Kaartje 52

Olie pastel krijtje en krassen maar.
Er staat me iets van bij dat we dat vroeger deden met kraspennetjes, die heb ik niet en daarom heb ik er de embossing tool voor gebruikt, wat prima ging.
En ik gebruikte het bloemenstencil weer.

zaterdag 20 februari 2016

kaartje 51

Dit kaartje maakte ik met 1 kleur distress ink en dat viel nog helemaal niet mee.
Je moet heel goed de maskers in de gaten houden.
De eerste poging ging helemaal fout, de tweede ging een stuk beter, maar toen had ik het zon/maan masker verkeerd en ging de berg er niet voor langs.
Dit is de derde poging en die vind ik wel heel mooi geworden.
Ik vond het ook leuk dat ik dit boomstempeltje hiervoor kon gebruiken.

vrijdag 19 februari 2016

JAM 8: Your favorite drink

Your favorite drink - Use bubble wrap
Ik heb niet echt één favoriete drank, ik drink graag koffie, thee en warme chocolademelk.
En dat was een mooie gelegenheid om weer eens in de Starbucks foldertjes te duiken en er een pagina mee te maken, want wat is nou een journal zonder zo'n pagina :-)

Kaartje 50

Mixed Media Morsels 8 House(s)
Gisteren kwam de nieuwe MMM online en die heb ik toen gelijk maar gemaakt.
Ik heb al vaker zulke huisjes gemaakt en vind het wel leuk om te doen.
Net als in de les heb ik voor de achtergrond stukjes servet gebruikt, gelukkig had Lovely er al heel wat in stukjes gescheurd voor me...
Ik ben niet zo van de texture en 'interessante' achtergronden, ik vind het al heel snel een rommeltje worden en als ik nog eens zoiets zou maken, dan zou ik gewoon gelijk beginnen met groen en blauw verven.
Witte strepen/wolken heb ik niet gemaakt, met al die grauwe luchten hier had ik dringend behoefte aan een helemaal blauwe lucht :-)

donderdag 18 februari 2016

kaartje 49

MMM 3 Alcohol background in de herhaling.
Ik heb de pagina uit het journal gesneden en op een kaartje geplakt.
Uit een knipvel heb ik de twee zeepaardjes en het waterplantje geknipt en daarna heb ik met witte verf nog wat stippen gezet.

Nu ben ik op nummer 4 na weer helemaal bij met de MMM.


woensdag 17 februari 2016

kaartje 48

Toen ik gistermiddag de journalpage voor JAM 7 aan het maken was, rolde ik de brayer schoon op een kaartje, zodat ik er eventueel dingen op zou kunnen testen.
Dat deed ik met het stempeltje en de kleur inkt, de kleur beviel me gelijk goed op de ondergrond en toen heb ik de andere 3 hoeken ook maar gestempeld.
Gisteravond lag dat kaartje nog op mijn tafel en ik dacht dat het wel leuk was om er een plaatje bij te zoeken en er het kaartje voor vandaag mee te maken.
Ik heb 3 archiefbakjes vol met plaatjes die ik emo wil gebruiken, waaronder deze badeendjes.
Ze pasten mooi in het midden, maar toen moest ik nog wel het groen van het ene eendje terug laten komen.
Lang leve de washi-tape :-) Ik had een rolletje, waar zowel geel, als het roze van de stempeltjes, als groen in voorkwam, dus daar maakte ik de rand mee.
Omdat ik toch nog helemaal into stiksteken was, en het zwart van de oogjes terug te laten komen, heb ik het kaartje afgewerkt met zwarte stiksteekjes.

JAM 7: Your Goals

Your Goals - Use (faux) stitching
 Ik maak nooit echt goede voornemens voor een nieuw jaar, maar ik vond wel dat ik de stapel journals zonder kaften eens af moest gaan maken.
Dat is best een klus en toen dacht ik als ik er nou eentje per maand doe, is dat mooi overzichtelijk en heb ik aan het eind van het jaar allemaal journals die netjes af zijn, dus  dat zou je wel een goal kunnen noemen.
Deze maand heb ik het journal van Hartenjaar afgewerkt met heel veel hartjes die ik uit een rol kadopapier knipte en daar heb ik nog maar wat hartjes uitgeknipt om deze mandala achtige journalpage mee te maken.
Voor de ondergrond koos ik 3 kleuren gele verf; met de donkerste heb ik de hele ondergrond geverfd, de andere 2 heb ik met een brayer aangebracht.
Het bovenste hartje heb ik gestempeld met een stempeltje in een soort stiksteek en er nog een klein hartje ingeplakt.
De journals waarvan ik nog kaften moet maken heb ik in de rand geschreven met letters die ook stiksteken moeten voorstellen.
Daarna heb ik de hartjes nog afgewerkt met stiksteken.


dinsdag 16 februari 2016

Kaartje 47

Op de boekenbeurs was ik verbaasd over de hoeveelheid kleurboeken voor volwassenen; een hele (lange) tafel vol.
Járen geleden, toen kleuren voor volwassenen nog niet 'uitgevonden' was zag ik eens ergens in Oostenrijk, kleine mandala kleurboekjes liggen.
Daar heb ik er toen een stuk of 7 van gekocht en af en toe kleur ik er eens eentje.
Daar moest ik aan denken toen ik al die 'fancy' kleurboeken zag en aangezien ik ook eens het kleuren met vaseline wilde proberen heb ik er gistermiddag eentje uitgezocht en ben ik aan het kleuren gegaan.
Ik had natuurlijk geen vaseline, maar gelukkig bleek Jasmine wel een potje te hebben en daar mocht  ik wat van hebben.
We hebben hier in huis een grote bak met allemaal goedkope kleurpotloden (van toen J&J nog klein waren) en daar heb ik een setje van bij elkaar gezocht en voor deze techniek gebruikt.
Ik heb het heel simpel gehouden, geen blending, maar gewoon 1 laagje.
De buitenste rand is normaal ingekleurd, binnenin heb ik vaseline gebruikt en ik vind het verschil goed te zien.
Het was erg leuk om te doen en het resultaat met deze goedkope kleurpotloden vond ik verbazingwekkend mooi.


maandag 15 februari 2016

kaartje 46

MMM 2 in de herhaling.
De originele collage pagina was de achterkant van de pagina met de plastic folie.
Die vond ik eigenlijk heel mooi en wilde ik graag houden.
Deze pagina vond ik door de laag gelmedium die er over zat niet zo heel mooi en hij was makkelijk over te maken, dus haalde ik mijn restjesdoos met scrap papier weer tevoorschijn en heb ik zoveel mogelijk dezelfde papiertjes op dezelfde plaats gebruikt.
Deze keer heb ik alles vastgeplakt met mijn geliefde Pritt stift, er geen laag met gelmedium of modge podge eroverheen, maar de letter er zo bovenop getekend.
Dit resultaat bevalt me veel beter.

Inchie: beer

Dit was niet zo'n moeilijk onderwerp en ik kon er dan ook snel een plaatje bij vinden.

zondag 14 februari 2016

Boekenbeurs 2016

 Het is hier voorjaarsvakantie en dan komt het Boekenfestijn altijd naar Leuven toe.
Zoals ieder jaar ben ik op donderdag, de eerste dag, gegaan en vandaag, de laatste dag.
De hobbyspulletjes worden elk jaar minder, maar ik heb toch nog wel wat leuke dingen kunnen vinden:
Een kleine snijmat, wat me heel handig lijkt voor als ik op reis ga, want nu sleep ik nog steeds een A4 mat mee.
Dubbelzijdig tape, 3 en 9 mm, dat kun je ook nooit genoeg hebben.
Stickertjes met tekst, een Chinese draak en sneeuwmannen, waarvan er 3 velletjes in het pakje bleken te zitten, voorlopig heb ik dus geen tekort aan sneeuwmannen :-)
Post it lijm, handig om iets tijdelijk vast te plakken.
En dan nog twee stempeltjes.
 Vandaag vond ik verder niets leuks meer, behalve deze stickertjes van mijn favoriete feestdag :-)

Kaartje 45

Omdat ik zo leuk aan het knippen en plakken was met de hartjes voor het hartenjaar journal, heb ik er ook gelijk maar wat op een kaartje geplakt, het is tenslotte vandaag Valentijnsdag.
De tekst komt uit een Aldi krantje en heb ik eerst op een stukje zwart karton geplakt en daarna met foamtape op het kaartje.

Kaft Journal Hartenjaar

Hartenjaar was in 2014 en het journal had nog steeds een kale bruine kaft.
Ik had wel enigszins in mijn hoofd hoe ik het wilde hebben, maar kon er geen geschikte papier voor vinden.
Februari, de maand met Valentijnsdag, zou het me toch moeten lukken om papier met veel hartjes te kunnen vinden.
En ja hoor, op de boekenbeurs vond ik papier, alleen had het een zwarte achtergrond en dat vond ik absoluut niet mooi.
Maar ik knip en plak erg graag, dus kocht ik de rol, knipte weet ik het hoeveel hartjes uit en plakte daarmee de vier zijden van de kaften vol.
Achter het venster zat een vel kraftpapier, maar omdat ik de ringen toch open moest maken en er nog lege bladen over waren, heb ik dat kraftpapier vervangen door een wit vel, waar ik een randje papier op plakte en van het stukje dat toen over was het woord hartenjaar uitponste.
Het journal voor februari kan afgevinkt worden :-)




zaterdag 13 februari 2016

Kaartje 44


De letter van deze week bij Art Dictionary Journalers is de L.
Ik wilde al heel lang een lotus maken en dat heb ik dan ook gedaan.

vrijdag 12 februari 2016

Kaartje 43

Dit is MMM1: Plastik Wrap Background
(in de herhaling)
De pagina uit het kleine journal heb ik op een kaartje geplakt waarvan ik de randjes in dezelfde kleuren geverfd heb.
Het plaatje komt van de voorkant van een hele oude Happinez, door het blauw in de kleren van het meisje  en het woord inspiratie vond ik het mooi op de achtergrond passen.

donderdag 11 februari 2016

Kaartje 42

Dit is MMM 7: Cirkles.
Ik heb dezelfde kleuren gebruikt als Cat, omdat dat een combinatie is die ik zelf niet zo vlug zou nemen.
Ook heb ik gestempeld met verf en de binnenkant van een plakband rolletje, maar bij mij ging dat niet echt goed en moest ik een paar keer stempelen voordat je de cirkel enigszins zag (ligt misschien aan de verf).
Het stempelen met een rietje en inkt vond ik ook geen succes, daar zie je amper wat van.
Voor de cirkels gebruikte ik restjes scrappaper, ik heb het omlijnen bij dunnen lijnen gelaten, dat vond ik mooier.


woensdag 10 februari 2016

Mission Inspiration February 2016

Ik mag geen lid worden van de FB group, :-( , Mike Deakin denkt zeker dat ik een Russische vrouw ben die op zoek is naar een man hahaha, nou mooi niet.
Maar goed, ik maak de Missions toch gewoon en hou dan wel zelf via YouTube in de gaten wanneer er een nieuwe challenge komt.
Dit kaartje maakte ik zondagavond, toen had ik de gelegenheid om achter elkaar door te kunnen werken.
De 10 opdrachten voor februari waren:

1. Apply 2 colors with your fingers.
Ik dacht ik neem blauw en geel, dat maakt samen groen en dan heb ik mooi 3 kleuren :-)
2. Add torn magazine advert fragments
Aangezien al mijn tijdschriften flight magazines zijn, leek het me het handigste om eerst op zoek te gaan naar een travel quote (voor opdracht 9) en daarmee verder te werken.
Toen ik een quote én de woorden daarvan had gevonden, was ik ondertussen het plaatje in het midden tegengekomen en dat heb ik uitgescheurd.
De cirkel met plaatsnamen had ik nog over van een andere keer en dat vond ik er wel mooi bijpassen.
 3. Add a thin layer of gesso
Altijd maar weer gesso, ik kan met de beste wil van de wereld niet begrijpen waarom de hele art journal wereld dat nou over alles heen smeert i.p.v als grondlaag.
Ik heb een klein beetje gesso genomen met veel water en dat alleen aan de buitenkant van de ring gesmeerd.
Het verschil is wel te zien, de buitenkant is gelijk veel fletser, terwijl de binnenkant nog mooi van kleur is.
 4. Add texture paste through a stencil
Ook al een van mijn favoriete (not).
Omdat het plaatje in het midden een de rand erom heen cirkelvormig zijn, koos ik voor een stencil met kleine cirkels.
Mijn struktuurpasta is zo dun dat het gelijk onder het stencil doorliep. Ik moest het met de heatgun enigszins droog zien te blazen voordat ik het stencil weg kon halen, nou dit had ik met het ene kleine stukje wel bekeken.

 5. Make marks with a brush or comb.
De borstel en kam die ik heb, hou ik liever verfloos om mijn haren te kunnen kammen, maar ik heb een of ander rubber vierkantje, met verschillende 'kammetjes' en daar heb ik er eentje van gebruikt.
 6. Adhere book text shapes.
Om bij de cirkels te blijven heb ik twee formaten uit boekteksten geponst.
 7. Use 2 rubber stamps containing text.
Ik heb eigenlijk niet veel tekststempels.
Het bovenste stempeltje is een heel klein tekststempeltje, in de vlinder staat een paar keer het woord butterfly en dat vond ik wel leuk.
 8. Add doodles with a colored pen
Om geen pennen op de gesso te mollen heb ik alleen doodles gezet op de stukjes boektekst.
 9. Add a quote or phrase like a ransom note
"I want to make memories all over the world"
Het heeft 'even' wat tijd gekost, maar ik heb alle woorden kunnen vinden.
Omdat sommige helemaal weg vielen tegen de achtergrond heb ik ze met zwarte pen omlijnd.
 10. Create a border with washi tape.
Nou daar had ik gelukkig een voorraadje van :-)
Ik heb voor smalle rolletjes gekozen, want het kaartje is niet echt groot natuurlijk en anders blijft er niets over.
Ik nam dezelfde kleuren als de achtergrond.
 En zo ziet het kaartje er uit.
Mission complete!

Kaartje 41

Het kaartje van vandaag is de Mission Inspiration van februari.

dinsdag 9 februari 2016

kaartje 40

Gisteren was het Chinees Nieuwjaar: het jaar van de aap.
Maar omdat ik gisteren natuurlijk al het verjaardagskaartje voor Jasmine had, moest het Chinese Nieuwjaar een dagje wachten.
We halen altijd Chinees eten net over de taalgrens en van dat restaurant krijgen we elk jaar een kalender.
Dit jaar zit het in een hele mooie omslag, waar ik nog wel eens iets mee wil doen.
Van de voorkant van de papieren kalender die erin zit heb ik een stukje op dit kaartje geplakt en daar het jaartal en natuurlijk een aapje bijgeplakt, die ook op de kalender stonden.
Ik heb het afgewerkt met inka gold, maar dat is op de foto lastig te zien.

maandag 8 februari 2016

Kaartje 39

Vandaag is Jasmine jarig!
Op haar verlanglijstje stond: "Baktegoedbonnen: tegoedbonnen die ik kan gebruiken om weer zoiets weerzingwekkends te bakken naar mijn keuze"
Ze wil altijd allerlei dingen bakken met de meest vreemde ingrediënten en combinaties, terwijl wij  graag "boring cake" o.i.d. willen hebben.
Zaterdag  moest ze de hele dag werken bij meneer AH :-) dus was de kust vrij voor mij om een bonnenboekje te knutselen.
Ik vond een PDF file met daarin printjes om je eigen cupcake's samen te stellen.
Die heb ik uitgeprint en daarna heb ik zitten knippen en plakken: 12 bonnen, voor elke maand één :-)
En toen ik daar zo leuk mee bezig was heb ik er nog maar eentje gemaakt, omdat ik dat wel een toepasselijk kaartje voor vandaag vond.